Jenny Van Gimst ARThuur

Mentee Kunst Verhuur Antwerpen

Jenny Van Gimst is mentee van Tinne Cools

ARThuur verhuurt kunst van Kempische kunstenaars aan Kempische bedrijven.

ARThuur wil ook in de toekomst verschillende teambuilding workshops geven om de kunst aan de mensen in het bedrijf te linken door te kijken, te zien en te ervaren. Je kan als bedrijf ook de kunst laten kiezen door de werknemers wat de communicatie onderling bewerkstelligt. Door verstrooiing in een werkkader te brengen, gaat men graag of liever werken.

In de Kempen zitten veel goede professionele kunstenaars. Vaak kennen ze niet de wegen om hun netwerk uit te bouwen, en wij willen hen daar mee helpen. Er zijn verschillende kunstenaars waarvan hun werken de moeite waard zijn om in te investeren, zij zijn echt de moeite waard en nu bij ons nog betaalbaar.

We zijn dit initiatief gestart daar het landschap van de kunstgaleries, door de opkomst van www, enorm is veranderd. De kunstgalerie bestaat niet of nauwelijks in de Kempen.

Waar ga je op zoek naar het gepaste kunstwerk voor je bedrijf? Hoe weet je dat dit het juiste is?

Hoe raak je bij de juiste kunstenaars?  En hoe kan kunst variëren in je omgeving?

Hoe kan kunst een schakel zijn tussen de werknemer en het bedrijf? Want kunst werkt verbinding in de hand.

ARThuur bouwt hiervoor een platform.

We moeten in de toekomst ook naar een deelmaatschappij hellen, zodat de consumptie ook meer als huur gezien wordt. Voor de bedrijven is ons initiatief voordelig daar kunsthuur volledig fiscaal aftrekbaar is, plus indien er wordt geopteerd voor huurkoop, er maandelijks een stukje gespaard wordt.

ARThuur verschilt van andere verhuurbedrijven omdat het werk bij de kunstenaar blijft tot het verhuurd is, zo zeer transparant is naar de kunstenaar toe (hij/zij weet perfect wanneer het werk verhuurt is).

Bij verhuring zijn de kunstwerken verzekerd van nagel tot nagel.

ARThuur heeft op dit moment 160 kunstwerken in de collectie, een mooie catalogus dus en bieden een mix aan van werken, zowel 2 als 3 dimensionaal.

Wat ik verwacht van de mentor is leren, leren, leren, ik heb nooit de noodzaak gehad om zelf te netwerken daar de galeries dit voor mij deden, ik kan hun ook niet om hulp vragen want eigenlijk ben ik een concurrent. Dus ik MOET leren netwerken maar wil dit ook wel zelf.

Wil je meer te weten komen over Jenny Van Gimst, bekijk dan haar LinkedIn profiel.

Terug naar overzicht
Markant, Best Pittig en Artemis FOD Economie