Mentortraject

"Het is niet enkel eenrichtingsverkeer, ik leer zelf ook veel van een mentee."

OnderneemstersDUET voor onderneemsters in Vlaanderen. 

Stap 1: Wie kan deelnemen?​

-Voel je je geroepen om je waardevolle kennis te delen met vrouwen, die ook hun mannetje willen staan in de ondernemerswereld?

Criteria mentor:

-Een ervaren onderneemster


-Bereid zijn om je kennis en passie te delen met jonge onderneemsters

Op dit moment laten we geen inschrijvingen meer toe, maar stuur een mailtje naar elise@onderneemstersduet.be bij interesse. 

- Ben jij een onderneemster, die graag haar zaak eens onder de loep wil nemen en wil sparren met een meer ervaren onderneemster?

Criteria mentee:

-In hoofd- of bijberoep een eigen zaak hebben


-Willen bijleren van een ervaren onderneemster


Op dit moment laten we geen inschrijvingen meer toe, maar stuur een mailtje naar elise@onderneemstersduet.be bij interesse. 

Stap 2: Het intakegesprek

Zowel de mentor als de mentee wordt na inschrijving gecontacteerd door een projectleider van Markant vzw. Door middel van een telefonisch intakegesprek kan de mentee aangeven waarmee zij graag geholpen wil worden, de mentor kan aangeven waarmee zij de mentee kan vooruithelpen. Wij peilen diepgaand naar enerzijds de verwachtingen en de noden en anderzijds naar de sterktes en opportuniteiten. De opgegeven informatie wordt ter harte genomen bij de matching.

De mentee betaalt een luttele 100 euro. De mentor biedt haar tijd en kennis vrijwillig aan en geniet van een gratis mentoropleiding en intervisiemoment. Bekijk de voordelen voor beide partijen hier.

Stap 3: Het MENT - event 

Markant vzw organiseert een ontmoetingsmoment 's avonds voor mentors en mentees. De mentors volgen een korte opleiding met onze coach Véronique Philips. 

 

Nadien volgt de speeddate met de aanwezige mentoren en mentees.


Mentors en mentees kunnen elkaar beter leren kennen, waardoor beide partijen na afloop kunnen aangeven met welke mentor/mentee zij willen samenwerken d.m.v een top 3.

Stap 4: De matching

Op basis van de intakegesprekken en de ontvangen TOP 3 stelt Markant vzw een match voor. De mentee contacteert de mentor om een eerste afspraak vast te leggen en maakt de verplaatsing. Tijdens die eerste afspraak bespreken de mentor en de mentee de samenwerking door een aantal haalbare doelstellingen en verdere afspraken vast te leggen. Dit wordt allemaal in een samenwerkingsovereenkomst gegoten EN HET MENTORTRAJECT GAAT VAN START!

Stap 5: Het mentortraject

Het mentortraject loopt een volledig jaar. Mentor en mentee ontmoeten elkaar minstens zes keer fysiek of via Skype. Markant vzw zorgt voor de opvolging van het mentortraject.

Stap 6: De intervisie

Ben je mentor en wil je enkele tips en tricks te weten komen om je mentee nóg beter te begeleiden? Ben je op zoek naar een onderneemster die je mentee met een specifieke vraag kan vooruit helpen? Of wil je te weten komen wie de andere mentors zijn?

Dan kan je als mentor deelnemen aan een intervisie. Intervisies zijn avonden waar mentors de kans krijgen om kennis te maken en hun ervaringen te delen met de andere mentors. De uitnodiging volgt per mail naar de mentoren.
Véronique Philips van Elvolvero begeleidt deze avond als coach. 

 

Markant, Best Pittig en Artemis FOD Economie