Sara Canella Sara Canella

Mentee Communicatie Consulting Diensten Marketing Brussel

Sara Canella is mentee van Saskia Shutt

Nadat ik aan de Universiteit van Padua mijn diploma in de Sociale Wetenschappen behaalde, besloot ik om mijn focus te verbreden en te gaan werken aan de uitvoering van Europese projecten en jongerenuitwisseling in Spanje, waar ik tien jaar heb gewoond.

In Italië ontdekte ik mijn passie voor marketing en digitale marketing, maar ook voor technologisch innovatieve projecten, vooral op het vlak van milieu en duurzaamheid. Daarnaast kreeg ik de kans om actief mee te doen aan evenementen van de Verenigde Naties, de Europese Commissie en de HAAS School of Business (Berkeley, VS) rond technologische innovatie, landbouwinnovatie en sociale innovatie. 
  In de tussentijd behaalde ik in Spanje een master in European Studies met een specialisatie in economie, recht en politieke wetenschappen van de Europese Unie. Mijn masterscriptie had als onderwerp: ‘Crisis en duurzaamheid: nieuwe ontwikkelingsmogelijkheden.’   Sindsdien heb ik in Italië als spreker meerdere keren de mogelijkheden van Europese financieringen mogen toelichten. In 2015 was ik spreker van de lezing ‘Vanaf nul beginnen met het oprichten en opstarten van een succesvol bedrijf’, en gaf ik hier ook opleidingen rond.   Vanaf diezelfde periode, werkte ik ook als externe specialist voor de Europese Commissie in Brussel, als evaluator bij het Research Executive Agency (REA).   Ik vervolgde mijn studies met een masteropleiding in European Project Planning 2014-2020 aan de EuropaCube Innovation Business School en heb mij ook gespecialiseerd in digitale marketing.

In 2017 nam ik de positie van marketingcoördinator aan bij Santex Rimar (een multinationaal bedrijf in machines voor de textielindustrie).

Sinds 2017 ben ik zelfstandig consulent voor de planning van projecten en marketing, en specifiek voor de voorbereiding en het managen van projecten die gefinancierd zijn door de Europese Unie voor start-ups, kmo’s en ngo’s. Ik houd me bezig met de voorbereiding en het managen van ontwikkelingsplannen, marketing en webmarketing. In de tussentijd blijf ik doorwerken als rapporteur en docent, recent nog voor een opleidingsworkshop over Europese financiering.

Terug naar overzicht
Markant, Best Pittig en Artemis FOD Economie