Ann Magnus Magnus Business Gifts

Mentor Duurzaamheid Webshop Vlaams-Brabant

Als je maatschappelijk verantwoord ondernemen opzoekt in het woordenboek, zie je een foto van Ann Magnus. De onderneemster runt Magnus Business Gifts, een familiebedrijf dat zich toespitst op relatiegeschenken. Magnus Business Gifts levert product media (gadgets) op maat. Door hun persoonlijke service waken Ann en haar team erover dat de give-aways geen throw-aways worden.

Ann combineert people, planet & profit en wil met haar bedrijfsfilosofie anderen inspireren. In tegenstelling tot bedrijven waar MVO ingezet wordt als modieuze marketingtool, zit het bij Magnus Business Gifts echt in het DNA. Het bedrijf verwacht dan ook van zowel klanten als leveranciers duurzaamheidsinspanningen.

Ann heeft als ceo kunnen bouwen op de expertise van haar ouders, die Magnus Business Gifts opstartten in 1967. Maar om het bedrijf future proof te maken, moest Ann ook keuzes maken. Na de overname ging ze daarom ten rade bij zowel consultants als collega-ondernemers. “Het is belangrijk dat je met praktische zaken terecht kan bij iemand die snapt wat je doormaakt. Je hoeft diens raad niet noodzakelijk te volgen, maar uit ervaringen van collega’s leer je wel do’s en dont’s destilleren”, weet Ann.

Hoe en wanneer investeren, bij wie ga ik best ten rade, hoe geef je leiding… Het zijn allemaal vragen waarbij het netwerk van Ann een meerwaarde betekende. Als mama van drie benadrukt ze ook het belang van zelfzorg. “Je work/life-balance bewaken is niet zo evident als ondernemer. Met zo’n vragen kan je ook moeilijk bij consultants terecht. Ik hoop hierbij een inspiratiebron te zijn”, besluit Ann.

Terug naar overzicht
Markant, Best Pittig en Artemis FOD Economie