Viviane Vervaeck Torfs Engineering - Instituut Finesse

Mentor Antwerpen

Viviane Vervaeck is mentor van :

Na een decennia lange carrière in het technisch onderwijs, kon ik mijn roots niet langer ontkennen.

Het ondernemen was er met de paplepel bij mij ingegoten via mijn ouders, en dan nog huwen met een man, die zijn firma wou laten groeien, gaf mij de mooie optie om toch op eigen benen te willen staan.

Ik startte mijn eigen eenmanszaak, een twintigtal jaar geleden. 

Door familiale verschuivingen kwam er echter ook een noodzaak binnen het bedrijf van mijn man om daar een aantal functies op te nemen. 

Sindsdien combineer ik het ondernemen dus op verschillende vlakken. Niet altijd met evenveel succes, want de jarenlange ervaring heeft me geleerd , dat ondernemen een never-ending-story is.

Op het moment dat we denken dat onze zaak  een fijn kabbelend riviertje is, komt er wel een storm waardoor we ons opeens op de Colorado wanen..

Surfen tussen een kleine zaak , waar klantvriendelijkheid en persoonlijk contact centraal staan, en een kmo waar de wetten, regels, normen continu in beweging zijn, geeft mij de fantastische opportuniteit om zakendoen op heel veel manieren te beleven. Want als vrouw je mannetje staan in een grotendeels mannenwereld, is soms geen klein bier... en toch doe ik het met enthousiasme, steeds meer, steeds vaker, steeds overtuigder...

De heerlijke combinatie van die 2 werelden, de ruggensteun van een fantastisch gezin, mijn positieve visie op het leven, de wil om bij te leren en jongeren ook die kansen te geven, motiveert mij om er met tientonner geweld tegenaan te gaan. 

Waarschijnlijk is een duet-traject er ook een van vallen en opstaan, voor zowel mentor als menteemaar als er een eerste regel is dat ik jonge ondernemers zou willen meegeven, is het dat niet alles als zakenvrouw altijd loopt zoals je zou willen, maar er iets aan doen ipv bij de pakken blijven te zitten, is de basis van een geslaagde business....

Wil je meer te weten komen over Viviane Vervaeck, bekijk dan haar LinkedIn profiel.

Terug naar overzicht
Markant, Best Pittig en Artemis FOD Economie