Vanessa Lauwers 't Zonnekind

Mentee Gezondheidszorg Antwerpen

Vanessa Lauwers is mentee van Sophie Smeets

Vanessa Lauwers richtte in 2016 coachpraktijk ’t Zonnekind op, ontstaan uit de grote nood aan psychische ondersteuning bij kinderen en jongeren. Haar doel is om kinderen en hun omgeving te helpen ontwikkelen, begeleiden en ondersteunen – in een veilig kader – en hen zo voluit te laten groeien tot een uniek, integer, bijzonder mens. Op deze manier draagt ’t Zonnekind bij aan een mentaal gezonde maatschappij. ’t Zonnekind is in de afgelopen jaren beginnen evolueren naar een centrum waar kinderen, hun ouders en begeleiders terecht kunnen.

Vanessa studeerde af als Communicatiewetenschapster en is al ruim 2 decennia bezig met communicatie. Ze brengt onder meer ouders en kinderen terug met elkaar in verbinding door hen te leren met elkaar te communiceren en begrip voor elkaar te laten hebben. Op professioneel vlak heeft ze 15 jaar lang aan letterlijk honderden zaakvoerders en managers communicatie, assertiviteit – en leiderschapsopleidingen gegeven. Ze was ook een tijd lang manager maar heeft uiteindelijk dit jaar de knoop doorgehakt om zich fulltime op de ontwikkeling van ’t Zonnekind te gaan richten.

Vanessa is als auteur verbonden aan het Pure Child magazine. Zij maakt deel uit van de groepspraktijk Wommelgem (Wonderwijven). Vanessa werkt ook samen met vzw Zitdazo voor het geven van assertiviteitstrainingen aan kinderen en jongeren.

Ze is ook de mama en vrouw van een geweldige zoon/man die haar grootste steun in dit hele ondernemersavontuur zijn. Ze vindt haar rust bij haar 3 katten en 2 honden. Ze houdt ervan om met de honden te gaan wandelen. De natuur brengt haar rust en inspiratie.

Momenteel werkt ze aan een sensibiliteitsprogramma voor scholen rond Pesten bij kinderen.

Je kunt meer over haar ontdekken op haar LinkedIn.

Terug naar overzicht
Markant, Best Pittig en Artemis FOD Economie