Tine Becuwe GROENPLAATS

Mentee Catering Voeding Winkel Antwerpen

Tine Becuwe is mentee van Katlijn Voordeckers

‘Het liefste wat ik doe is winkeltje spelen’, dat zou het kleine meisje in mij enthousiast uitroepen.

Al meer dan 10 jaar ben ik zelfstandig cateraar. Mijn kennis en passie liggen vooral in de groenterijke keuken. Naast het koken kreeg ik de kans om mee te stappen in het project van een hele fijne natuurwinkel. Bij het einde van die samenwerking besefte ik des te meer hoe graag ik mensen ontmoet en op een oprechte manier wil helpen. Mensen uit de buurt vroegen me om een winkel te openen, voor ik zelf die droom durfde uit te spreken.

Vandaag staan we al ver. Het winkelpand is gekocht, de naam is gekozen: GROENPLAATS. We zijn volop aan het werk en we hopen in het najaar van 2018 de deuren te kunnen openen. De rekken zijn geïnstalleerd, het kassasysteem stellen we op punt, het team krijgt stilletjes aan vorm. Hoe meer Groenplaats groeit, hoe sterker we in onze zaak geloven.

Toch denk je soms; hoe zou ik Instagram aanpakken? Hoe profileren we ons het best online? Hoe doe je dat, een team goed laten samenwerken? Hoe geef je medewerkers genoeg zelfstandigheid zonder je eigen visie uit het oog te verliezen? Hoe hou je als eigentijdse vrouw alle jongleerballetjes (winkelmadam, werkgever, administratief verzamelpunt, moeder, liefdespartner) netjes in de lucht? Hoe hou je de goesting in het project levend en besmettelijk? Hoe sta je als commerciële entiteit stevig ecologisch én lekker aantrekkelijk in de markt?

Ik geloof in kleinhandel, in een persoonlijke band met de klant. Misschien zelfs in die nieuwe economie, een economie van degelijk en genoeg. Een handel op maat van mensen staat centraal. Onze boeren die leveren kennen we écht. We kennen hun dromen en twijfels en willen graag ondersteunend tussen hen en de klanten staan. ‘Authentieke traceerbaarheid’ zou je dat kunnen noemen.

Het duo van duet hoop ik te kunnen vormen met een ervaren onderneemster. Een dame die kritische vragen durft te stellen en met kennis van zaken input kan geven. Iemand die open staat voor vernieuwende ideeën en vruchtbare wisselwerking. Ik ben alvast benieuwd…

Terug naar overzicht
Markant, Best Pittig en Artemis FOD Economie