Sofie Sergooris Elisabakt en Secret Supper

Mentee Catering Creatief Event Vlaams-Brabant

Sofie Sergooris is mentee van Valerie Thys

Ik ben mijn loopbaan gestart als productieassistente in de mediasector. Deze job heeft ervoor gezorgd dat ik mezelf goed heb leren kennen. Het heeft me duidelijk gemaakt dat ik niet gelukkig word van een vaste structuur en dat ik variatie nodig heb. 

Ik ontmoet graag nieuwe mensen en kom graag op nieuwe plekken. Maar ik heb wel de houvast van een thuis nodig. 

Deze job heeft me geleerd dat ik graag organiseer, regel en mensen bedien. 

Tijdens deze job ontdekte ik een nieuwe passie, bakken. Door mijn oma kwam ik al heel vroeg in contact met gebak en taart. Samen met haar heb ik vaak in de keuken gestaan. Tijdens mijn job zocht ik een uitlaatklep die me wat mentale rust zou brengen. Ik ben dan aan een cursus banketbakker begonnen en die heeft me doen inzien dat ik dit eigenlijk heel leuk vind en dat ik dit ook nog goed kan. Dit heeft geleid tot Elisabakt, mijn zijproject naast mijn hoofdberoep. Elisabakt is een traiteur dienst in desserten (enkel op bestelling). Momenteel neemt dit 25% van mijn tijd in beslag, daarnaast werk ik nog 75% in de media. (Als ik dat soms nog 100%) 

Daarnaast ben ik ook in opstart met een klein nieuw project genaamd 'Secret Supper'. Secret Supper geeft je de kans om uitgebreid te dineren in een uniek decor. Stukken van dit prachtige decor worden op je bord getoverd door een topchef, die zoveel mogelijk op open vuur kookt, met de producten die voorhanden zijn.

Ik hoop beide projecten te kunnen uitwerken en uitbreiden. 

Daarnaast heb ik nog wel leuke (horeca)ideeën waar ik graag over wil brainstormen.

Ondertussen heb ik gekozen voor een andere professionele uitdaging en ben ik geen onderneemster meer. 

Terug naar overzicht
Markant, Best Pittig en Artemis FOD Economie