Saskia Shutt Saskia Shutt - Jewellery Designer

Mentor Creatief Design Juwelen Mode Webshop Brussel

Kunst en ambacht zit bij Saskia Shutt in de genen. Haar grootvader was schoenmaker, haar grootmoeder kleermaakster, één neef is beeldhouwer en zijn broer is artisanale meester-kaasmaker. 

Bij Saskia uitte dit creatieve familie-gen zich in een opleiding tot ambachtelijk goudsmid en juweelontwerpster. Ze is zaakvoerder van haar eigen onderneming die ze in 1999 heeft gestart in Groot-Brittannië, en daarna verder gezet in België.

Bij het ontwerpen van haar juwelen en het werken in haar atelier staan duurzaamheid en milieubewustheid centraal. 

Daarom is ze aangesloten bij Fairtrade Goud België en werkt ze met raffinaderijen die duurzame edelmetalen verkopen. Haar engagement uit zich niet enkel in de aankoop van haar grondstoffen. Ongeveer 50% van de juwelen die ze creëert, zijn transformaties van oud goud van de klant. Ook in haar atelier heeft ze - waar mogelijk - chemische producten vervangen door bio producten. 

Het creatieproces op zich is nagenoeg altijd gepersonaliseerd, en in opdracht van de klant. Ze neemt de tijd om de ideeën en ontwerpen met de klant te bespreken en te verwezenlijken. 

Daarnaast ontwerpt en vervaardigt Saskia ook haar eigen collectie juwelen. Het zijn unieke 'statement' stukken in massief zilver of goud, in vele gevallen gezet met prachtig gekleurde edelstenen. Deze juwelen worden verkocht via gespecialiseerde particuliere beurzen en haar webshop.

Uit passie voor haar vak geeft Saskia, sinds 2007, les als goudsmid in het volwassenen onderwijs.

Terug naar overzicht
Markant, Best Pittig en Artemis FOD Economie