Rachida Bouganzir Haricot Magique

Mentee Horeca Brussel

Na meer dan tien jaar voor vzw/ngo’s te hebben gewerkt als evenementorganisator en projectmanager, kwam ik uiteindelijk terecht bij het INC (Institute of Neurocognitivism), waar ik het ook niet slecht had, maar me toch ook niet echt verder kon ontwikkelen. Des te beter, want ik kon er niet lang blijven. Nadat ik er minder dan twee jaar werkte, raakte ik zwanger. Mijn zwangerschapsverlof werd zonder dat ik het wilde verlengd, en op het moment dat ik klaar was om het werk weer op te pakken werd mij vriendelijk verteld dat ik niet terugverwacht werd. Maar ik besloot om een positieve invulling te geven aan een (voor velen) vervelende situatie! En zoals mijn professionele coach zei: we laten het toeval niet beslissen. Er is vaak een beslissend moment, een klik of een moeilijke situatie nodig om een persoon te doen beslissen dat hij of zij ondernemer wil worden. In mijn geval was het duidelijk de zwangerschap/het moederschap/de geboorte van mijn zoon en, uiteindelijk het onverwachte ontslag dat me naar mijn echte levensdoel dreef.

Het waren de vele ontmoetingen, coachingsessies en vragen die mij deden besluiten om een plek te creëren waar moeders (ouders) welkom zijn met hun kleine kinderen. Want doordat ik moeder werd, raakte ik erg geïsoleerd. Ik was het gewend om een uitgebreid sociaal leven te hebben dat me gelukkig maakte, dus ik heb veel moeten laten…

Hoe dan ook, tijdens een muzikale workshop met mijn zoon sprak ik met de baas van het enige ‘babycafé’ in Brussel en ze vertelde me dat ze die zomer de deuren zou sluiten. Ik heb er niet lang over moeten nadenken: ik moest dit café redden zodat het moeders zoals ik kon blijven verwelkomen als het even niet ging of om wat een-op-een-tijd met hun baby door te brengen.

Zo is mijn avontuur begonnen, niet als ondernemer maar als overnemer! 

Dus ik heb in september het handelsfonds van babycafé Haricot Magique overgenomen en sindsdien ben ik op zoek naar een gezellige ruimte om mij te vestigen en alle kleintjes en hun ouders te kunnen verwelkomen.

Terug naar overzicht
Markant, Best Pittig en Artemis FOD Economie