Nathalie Goovaerts Friday Cowork

Mentee Coworking Diensten Antwerpen

Nathalie Goovaerts is mentee van Lieve Woutters

Mijn lijfspreuk: “Life is about making an impact. Not about making an income.”


Met een kleine 10 jaar aan werkervaring in de publieke en private sector maakte ik begin 2019 de sprong als freelancer. Mijn huidige functie als digital marketeer voer ik vanop afstand uit, remote dus. Ik leerde heel wat digital nomads kennen op een reis doorheen Azië en de VS die net hetzelfde deden.

 

Laptopje open, internetverbinding en aan de slag! Misschien heb je zelf al zo'n digital nomad gespot in een koffiebar of op de luchthaven. Wanneer je niet langer bent gebonden aan een fysieke werkplek en een dedicated werkregime (bv. werken van 9 to 5) maar werkt volgens een resultaatgericht principe noemen we dit tijd- en plaatsonafhankelijk werken. Vanaf dat moment kan je dus van overal ter wereld werken. Maar geloof me, ook een digital nomad gaat op zoek naar een vorm van huiselijkheid, regelmaat en comfort om zijn werk uit te kunnen voeren. Daardoor is de markt van de coworkingspaces ontstaan die een professionele werkplek ipv een koffiebar faciliteren en andere professionals samenbrengen. Na mijn reis startte ik in België mijn eigen coworkingspace in Antwerpen: Friday Cowork waar ik een thuisgevoel toevoeg aan een werkplek.

 

Mijn visie op remote werk gaat verder dan het voor mezelf mogelijk maken of coworking aanbieden aan zelfstandigen. Ook voor werknemers moet het mogelijk zijn om van overal te kunnen werken en zich toch verbonden te voelen met de organisatiecultuur. Specifiek in en rond Antwerpen beidt het invoeren van tijd-en plaatsonafhankelijk werken bij bedrijven een oplossing voor het mobiliteitsprobleem dat tegen de zomer van 2020 alleen maar groter zal worden met de eerste grote fase van de werf van de eeuw (Oosterweel). 

 

Samen met een HR partner werkte ik daarom een dienstverlening uit voor KMO's die werknemers willen laten telewerken. Dit is een concrete oplossing voor bedrijven om het woon-werkverkeer van hun werknemers te verminderen.  In de projectfase ontwikkelen we een aanpak op maat van het bedrijf en implementeren we deze aanpak ook. We integreren dit alles in de bestaande organisatieprocessen in een timeframe van maximum 6 maanden. 


Onder andere Slim Naar Antwerpen (Stad Antwerpen) ziet toekomst in onze dienst. Friday Cowork kreeg daarom een subsidie om bedrijven die met ons samenwerken een korting te bieden op de projectkost. Op die manier halen we wagens uit de files. We moeten nu de juiste ondernemingen vinden. Daarvoor willen we beroep doen op de kennis van de Mentor van Markant.  

Terug naar overzicht
Markant, Best Pittig en Artemis FOD Economie