Muriel Mattiussi - Kirchhof TransLangues

Mentor Vertaling Brussel

Muriel Mattiussi - Kirchhof is mentor van :

Muriel Mattiussi - Kirkchof is geboren in Frankrijk als dochter van een Nederlandse moeder en een Franse vader en raakte al op jonge leeftijd gefascineerd door vreemde talen. Een vertaalstudie lag dan ook voor de hand; ze studeerde aan het Institut Supérieur d’Interprétation et de Traduction (ISIT) in Parijs, maar ook in Heidelberg, Londen en Toronto volgde ze opleidingen in meertalige communicatie.

Eenmaal ze een diploma op zak had, werkte Muriël eerst voor de vertaaldienst van Air France, waarna ze een baan kreeg als publicatieverantwoordelijke voor de Franse markt bij EF Education. Daarna werd ze aangenomen bij Crestec, een vertaalbureau in Amsterdam. In 2007 besloot ze de sprong te wagen om zelfstandig vertaalster te worden, eerst in Parijs en daarna in Brussel. Als specialist in redactionele vertalingen die voornamelijk voor de financiële sector bestemd zijn, werkt ze voor zowel vertaalbureaus als directe klanten, met wie ze duurzame samenwerkingen wil aangaan door hen een echte meerwaarde te bieden. 

Wat Muriel het meest waardeert aan haar freelancewerk is de diversiteit van de rollen die ze op zich neemt: nu eens vertaalster, dan weer consultant, salesmanager, financieel manager of IT-assistent, ze moet steeds de balans vinden tussen levering en opvolging, het oplossen van specifieke problemen en het strategisch uitbreiden van haar werk op lange termijn. Haar werkdagen worden aangevuld door een druk familieleven met twee kleine kinderen en een man die vaak op reis is voor zijn werk. Het bewaren van die moeilijke balans tussen werk en privé is afhankelijk van drie cruciale vaardigheden: perfect kunnen organiseren, aan meerdere projecten tegelijkertijd kunnen werken, en communiceren op heldere, nauwgezette wijze. 

Buiten haar werk met TransLangues is Muriel betrokken bij verschillende organisaties (eerst bij de IsitAlumni in Frankrijk, daarna bij JCI Brussel) en is ze ook actief lid van haar coworking space, Betacowork, in Brussel. Deze bijkomende ervaringen verrijken haar carrière als onderneemster en helpen haar om vanuit nieuwe invalshoeken te denken.

Op dit moment is Muriel ongeveer op een derde van haar carrière en wil ze graag haar ervaring delen met andere ondernemers; ze wil hen helpen om hun werk verder uit te breiden en te groeien in hun ondernemerschap. Het project Sterke Onderneemsters in BXL lijkt haar de juiste springplank te zijn naar een eerste succesvolle begeleiding. 

Terug naar overzicht
Markant, Best Pittig en Artemis FOD Economie