Marleen Marynissen Organation

Mentee Coaching Gezondheidszorg Antwerpen

Marleen Marynissen is mentee van Isabelle Van Extergem

Even organiseren, eindeloos profiteren. 

 

De job van Professional Organizer is vooralsnog onbemind, wegens onbekend.  Organizen is nochtans zoveel meer dan opruimen.  Noem mij daarom geen opruimcoach.  Een complexe situatie vorm ik om tot een stressvrije ruimte.  Ik help mensen gericht keuzes te maken en doelbewust te leven.  Bovendien is organizen fun.  Niet alleen tijdens het proces, maar vooral na afloop.  Het levert immers (gemoeds)rust en tijd op.  En die zijn onbetaalbaar, toch?

 

Al in 2006 spoorde mijn omgeving mij aan om vooral wat met mijn talent te gaan doen.  Ik volgde als eerste Belg de opleiding tot Professional Organizer bij Annelies van Overbeek, pionier van het organizen in Europa.  Helaas was Vlaanderen er toen nog niet klaar voor.  Gelukkig  kon ik werken als zakenpartner van Anne-Lies en als docent in haar trainingen.  Een onbetaalbare leerschool.  Via een organizing opdracht belandde ik in de ouderensector.  Een uitdagende functie die heel wat organisatie vergde, maar mij ook dagelijks confronteerde met de verzuchtingen van ouderen. 

 

Nu keer ik met veel goesting terug naar mijn oude liefde.  Gewapend met de hard skills uit mijn eerste leven in de bedrijfswereld en de soft skills uit mijn tweede leven in de gezondheidszorg.  Vastbesloten mensen te organiseren voor het leven en hen elke levensfase positief te doen beleven.  Overtuigd ook dat ik ouderen kan helpen langer zelfstandig thuis te blijven wonen, de regie voor hun toekomst in eigen handen te nemen en mantelzorgers en kinderen te ontzorgen. 

 

Mijn droom is eveneens erkend te worden als partner in de gezondheidszorg.  Enerzijds als praktische aanvulling op de behandeling van (chronisch) desorganisatie. Die kan het gevolg zijn van ADHD, angsten, dementie, depressie, PTSS, NAH, verzamelstoornis, enz.  Anderzijds als effectieve ondersteuning bij het aanpassen aan een langdurige ziekte of chronische aandoening. 

Inmiddels mag ik mij ook het eerste Belgisch lid van NAPO, de Amerikaanse beroepsorganisatie van Professional Organizers, en “Specialist Levensovergangen” noemen.    

 

Ik zoek een mentor die van geen kleintje vervaard is, want er zal nog heel wat “missionariswerk” moeten verricht worden. Een partner met pit die zich kan inleven in mijn project, kritische opmerkingen maakt en lastige vragen stelt, mij aanmoedigt en uitdaagt, die plezier heeft om mij te zien groeien, maar het lef om me bij de les te houden.

Terug naar overzicht
Markant, Best Pittig en Artemis FOD Economie