Maggy Baetens Araani

Mentee Technologie Vlaams-Brabant

Maggy Baetens is mentee van Krista Houttequiet

Als a-typische ingenieur met grote interesse in zowel technologie, alsook de markt- en gebruikers-aspecten er van, richtte ik in 2014 Araani op.

Wat is Araani?

Araani is een technologisch bedrijf, gespecialiseerd in vroegtijdige detectie van industriële branden, en dit op basis van video-analyse. Onze technologie is bijzonder gesmaakt bij afvalverwerkers, chemische industrie en houtverwerkingsbedrijven. Op een 4-tal jaar zijn we gegroeid van een eenvrouwszaak naar een kleine KMO met 8 personen, met sterke aanwezigheid in België en de buurlanden. Mijn ambitie is Araani te doen groeien tot dé nummer 1 in België en Europa op de nichemarkt van vroegtijdige branddetectie bij afvalverwerkers. Volgende stap is marktuitbreiding  naar de US en Canada.

Wie ben ik?

Een nieuwsgierige creatieve duizendpoot die niet in één hokje te steken is, en het levende bewijs dat niet alle intelligente, ambitieuze en strategische dames harde tantes hoeven te zijn. Ik zie mezelf als een warme, vriendelijke dame met veel zelfrelativering, maar toch voldoende realistisch om te zeggen waar het op staat. Mijn stijl is direct, “to the point”, maar altijd met respect voor de persoon tegenover mij. Respect is bij Araani dan ook de belangrijkste bedrijfswaarde, die door alle werknemers gedragen wordt. Mijn grootste drijfveer is nieuwsgierigheid en een gezonde portie kinderlijk enthousiasme: graag doen wat je doet, en wat je doet goed doen. Mijn motto is “Move, and the way will open” – Begin er aan, en onderweg zullen de oplossingen zich wel aandienen.

Wat zoek ik?

Ik ben enorm analytisch, strategisch en langetermijn denkend ingesteld, en zou graag een sparringspartner vinden die me op dit vlak kan uitdagen en met wie ik mijn ideeën kan aftoetsen. Als dikwijls enige vrouw in een mannenbastion (ingenieur + brandveiligheid!) kijk ik uit naar een vrouwelijke mentor uit de industriële sector of uit recycling industrie. Gezien de internationale groeiambities, zoek ik ook mentoren met ervaring in internationale expansie, of ervaring met kapitaalsverhogingen en financieel management.  

Terug naar overzicht
Markant, Best Pittig en Artemis FOD Economie