Mafalda Santos Costa Cork Essentials

Mentee Mode Verkoop Antwerpen

Mafalda Santos Costa is mentee van Morgane Gielen

Mijn naam is Mafalda, ik kom uit Portugal en ben 31 jaar oud. Ik ben getrouwd en sinds oktober 2019 zelfstandige in bijberoep.

Gedurende 7 jaar ben ik kantoor- en commercieel verantwoordelijke geweest bij twee dienstencheques bedrijven. Deze functies hebben me altijd veel voldoening gebracht.


Ik had nood aan afwisseling gecombineerd met contact met mensen, en dat was zeker aanwezig.
Echter heeft de scheiding van mijn laatste wekgevers ervoor gezorgd dat de atmosfeer binnen het bedrijf steeds onaangenamer werd. De taakverdeling werd niet gerespecteerd en om alles onder controle te houden deed ik steeds meer overuren.
Lang heb ik niet naar mijn lichaam geluisterd. De signalen waren heel duidelijk maar ik wou vooral niet geloven dat het gerelateerd aan stress was. Tot de dag ik voor het eerst van de arts over burnout hoorde .
Tijdens mijn time-out heb ik groepstherapie gevolgd waar ik veel over mijn valkuilen en hoogsensitiviteit geleerd heb.
Grotendeels heb ik kunnen aanvaarden dat tijd voor mezelf nemen om te genezen en een andere pad kiezen, niet gelijk aan egoïsme is maar zelfzorg.

Na anderhalf jaar therapie, was het tijd om de introspectie verder te zetten en op zoek gaan naar wat me energie gaf.
Recentelijk had ik in het asiel een zieltje tegengekomen die even verloren liep als ik. Na de adoptie, Niara en ik deden we lange wandelingen in de natuur, zo hebben wij een wederzijdse vertrouwensband gecreëerd die ik niet meer zou kunnen missen. Mits ik met veel honden ben opgegroeid, werd ik telkens herinnerd aan mijn kinderjaren waar ik zorgeloos op straat en tussen de bos speelde in Portugal.
Door terug te keren naar mijn roots, dacht ik weer aan de fascinatie dat ik als kind al voelde voor moeder natuur en in het bijzonder voor de kurkeiken. De naakt gestripte bomen die jaren later terug volgroeid waren met hun kurkschors. Alle mooie kleuren van hun stam…

Zo is Cork Essentials ontstaan. Een webshop waar ik handgemaakte modeaccessoires uit kurkleer verkoop. Kurk is een ruw materiaal die zeer milieuvriendelijk is. Duurzaam omdat je geen boom hoeft te kappen en de schors terug groeit na 9 jaar. Vegan en ecologisch omdat er geen enkel dierlijk product of chemicaliën gebruikt worden tijdens de transformatie. Flexibel en zacht zoals leder, maar ook antibacterieel en waterdicht. Een geschenk van de natuur!
Voorlopig zijn mijn producten in een pop-up winkel in Antwerpen te vinden en binnenkort komen er nog een tweede en derde fysieke verkooppunt.

Ik heb lang de stap niet durven zetten om onderneemster te worden door gebrek aan zelfzekerheid, al voelde ik het hard kriebelen. Nu, na 4 maanden bezig te zijn, ben ik bewust van wat me belemmert. De blokkades bevinden zich vooral op vlak van personal branding, online visibiliteit en content durven creëren.

Hopelijk met de hulp van een andere onderneemster kan ik wat tools ontwikkelen om een structuur op te bouwen. Om de awareness te creëren die ik wens, ga ik uit mijn comfort zone moeten geraken.
Top of the list voornemen voor 2020!    
 

Terug naar overzicht
Markant, Best Pittig en Artemis FOD Economie