Katrijn Messiaen Accountancy partners

Mentee Boekhouding Oost-Vlaanderen

Katrijn Messiaen is mentee van Ilse Vieren

Na een loopbaan van 15 jaar in verschillende accountancy kantoren ben ik zelf een kantoor gestart. Mijn inspiratie om te starten kwam vanuit mijn ervaring dat klanten eigenlijk onvoldoende begeleiding krijgen. In de meeste kantoren waar ik heb gewerkt lag de focus eerder op boekhouding en deadlines halen, dan op de noden van een klant.

Na twee jaar bevragen kwamen mijn man en ik tot de conclusie dat er een groep ondernemers bestaat met een missie en een ambitie. Deze groep verwacht veel meer van hun accountant dan enkel facturen overtypen en deadlines te halen. Deze groep heeft nood aan begeleiding en een sparring partner. Daarnaast willen ze duidelijk inzicht in hun cijfers en begrijpen wat die cijfers betekenen.

En dit is nu onze missie: Partners in uw groei! Onze klanten hebben geen boekhouder nodig, maar een CFO. We praten mee over hun ervaringen met ondernemen. Hiervoor starten wij steeds vanuit hun cijfers.

Daarnaast leren we aan. Ons doel is dat iedere ondernemer begrijpt wat we zeggen, ongeacht hun scholingsgraad en achtergrond. Daarom geef ik ook les bedrijfsbeheer, zodat ik mijn spreekvaardigheden op peil kan houden.

En tot slot optimaliseren we. We maken voor onze klanten steeds een financieel plan voor de komende 3 jaren en volgen dan maandelijks de actuele cijfers op tegenover het plan. Zo kunnen we maand na maand projecteren waar we denken uit te komen op het einde van het jaar en zo optimaliseren we financieel en fiscaal. En de boekhouding? Die automatiseren we.

Kortom, een klant betaalt niet om facturen over te typen, maar voor begeleiding en groei.

We horen van onze klanten dat we een sterk verhaal hebben en we dat we net dat aanbieden waar ze nood aan hebben. We zien ook dat ze nieuwe klanten aanbrengen.Kat

Maar hier knelt het schoentje, we hebben een sterk verhaal, maar noch ik noch mijn man hebben concrete (sales/marketing) ervaring hoe we ons verhaal kunnen tonen.

Daarom ben ik op zoek naar coaching om ons missie in de markt te zetten alsook om onze klanten nog beter te kunnen begeleiden. 

Wil je meer weten over Katrijn Messiaen, dan bezoek je nu best haar LinkedIn profiel.

Terug naar overzicht
Markant, Best Pittig en Artemis FOD Economie