Frieda Vanonckelen INFRASONOR

Mentor Diensten Vlaams-Brabant

Frieda Vanonckelen begon haar carrière bij de groep BSN Gervais-Danone in een marketing functie om snel de stap te zetten naar de dienstensector bij de toenmalig BBL (nu ING België).

Daar doorliep ze een carrière van de IT-afdeling, als productmanager Telebanking, over een kredietfunctie en een afdeling Financial Control,  tot de afdeling Organisatie waar ze gedurende 15 jaar veranderprojecten en programma’s leidde als senior manager. Ze werkte in een internationale omgeving met basis Brussel en projecten in Amsterdam en Genève.

Een projectmatige aanpak is haar niet vreemd, vertrekkende van een wit blad papier waarop een nieuwe strategie en een nieuw business model worden bepaald.

Als handelsingenieur in operationeel onderzoek en econometrie en een MBA certificaat is de “harde” cijferwereld haar niet onbekend, maar heeft ze evengoed kaas gegeten van people management en change management.

Vijf jaar geleden verliet Frieda haar gouden kooi om zich met passie als zelfstandige in de ondernemingswereld te storten – daar was ze reeds mee vertrouwd als stille partner in de onderneming Bizz & Tech Consult, die met de merknaam INFRASONOR  waterlekken opspoort sinds 2000, voornamelijk in een B2B wereld. Alle aspecten van het bedrijfsvoeren komen nu aan bod: nieuwe strategie ontwikkelen, personeel managen, business development, IT, boekhouding, fiscaliteit, … . Twee jaar geleden werd een overname gerealiseerd in het zusterbedrijf , ECOWATT,  een bedrijf dat HVAC (Heating Ventilation Plumbing) services verleend aan voornamelijk B2C: alle aspecten van de overname incluis de gevolgen op de organisatie werden door Frieda in goede banen geleid.

Haar passie is het opstarten van nieuwe zaken, en een volledig traject ontwikkelen om alle aspecten van een bedrijf uit te breiden. Graag gebruikt Frieda hiervoor het business model van Osterwalder als uitgangspunt, en bouwt ze graag een bedrijf uit dat een kwaliteitstoets kan doorstaan.

Terug naar overzicht
Markant, Best Pittig en Artemis FOD Economie