Eva Schalckens EVA Schalckens Handmade Belgian Fashion

Mentee Creatief Mode Oost-Vlaanderen

Eva Schalckens is mentee van Saskia Shutt

Ik ben Eva Schalckens, vertaalster van opleiding en nu sinds zes jaar modeontwerpster.

Als prille tiener was ik al bezig met mode en handwerk. Mijn oma leerde me breien en borduren. Ik droomde ervan te werken bij één van de grote modehuizen. Maar toen het moment daar was om te kiezen wat ik wilde studeren, voelde ik me zeer onzeker en zag ik het niet zitten om de creatieve richting in te slaan. 

Dus werd ik vertaler (talen deed ik trouwens heel graag) en na mijn studies verhuisde ik naar Engeland. 1 jaar werden er uiteindelijk bijna 9. En eens terug in België (en 2 schatten van kinderen later) wilde ik toch eindelijk iets gaan doen met die creativiteit.

Ik volgde 3 jaar lang opleiding modeontwerp en patroontekenen in avondschool en ook nog extra naailessen zodat ik mijn creaties op een professionele manier kon afwerken.

In 2012 richtte in dan mijn eigen label EVA Schalckens op.

Ik ontwerp tijdloze kleding in mijn eigen stijl waar je jaren lang geniet van hebt en probeer dit op een zo duurzaam mogelijke manier te doen. Ik ga 100% voor slow fashion. Een vaste collectie waar je uit kan kiezen die elk jaar wordt aangevuld met extra modellen. De stoffen waarmee ik werk zijn resten van kwaliteitsstoffen van andere ontwerpers die anders op de vuilnisbelt terecht zouden komen.

Ik heb totaal geen ondernemersachtergrond, maar heb ondertussen al heel wat bijgeleerd. Ik doe vandaag nog alles alleen en ben ook vaak alleen aan het werk.

Het zou fijn zijn als ik met iemand zou kunnen brainstormen over hoe ik bepaalde dingen beter of anders zou kunnen aanpakken. Ik kijk uit naar een mentor waar ik dingen van kan leren op zakelijk vlak, een klankbord om ervaringen mee te delen en iemand die problemen waar ik mee worstel samen wil bekijken.

Wil je meer te weten komen over Eva Schalckens, bekijk dan haar LinkedIn profiel.

Terug naar overzicht
Markant, Best Pittig en Artemis FOD Economie