Dominique Baekelandt Finnopreneur

Mentor Financiën Marketing Oost-Vlaanderen

Dominique Baekelandt is mentor van :

Ondernemen is … vertrekken van waar je goed in bent. Daarin de mogelijheden zien om op je eigen manier de vertaalslag te maken naar de waarde voor je klant. Met goesting, durven, anders, in balans, met een kleurrijke mix van successen en uitdagingen.

Ik ben een generalist, en dat is meteen ook mijn specialiteit. Ik heb een brede ervaring in sales & marketing en in finance, zowel in B2C als in B2B, in België en internationaal, in retail, healthcare software en in de verfsector. Mijn carrière startte ik in het familiebedrijf. Daar ligt mijn hart, bij onze Vlaamse familiale KMO’s.

Ik ben actief op het snijpunt tussen finance, ondernemerschap en innovatie. Ik orkestreer het partnership tussen finance professionals en entrepreneurs. Ik breng ze dichter bij elkaar zodat ze samen succesvol en met volle goesting innoveren. Daarom gids ik finance professionals in hun groei van boekhouder naar business partner en help ik entrepreneurs bij de ontdekking van hun groeimotoren en de optimalisatie van hun cash flow. Ik co-creëer en faciliteer trainingen en workshops in innovatie voor zowel bedrijven als studenten.

Ik zoek de uitdagingen op en vertaal ze in kansen. Ik combineer een analytische geest met strategisch denken en een neus voor implementatie. Complexe materies krijg ik snel onder de knie, ik zie vanuit mijn helicopterview de verbanden en kan op een creatieve manier moeilijke zaken eenvoudig uitleggen. Mijn persoonlijke aanpak en overtuigingskracht maken vaak het verschil om tot beslissingen te komen en die ook om te zetten in de praktijk. Ik ben nieuwsgierig en actie gericht.

Ik wil mijn talenten en ervaring graag inzetten om jonge onderneemsters te inspireren om anders te durven denken, doen en zijn. Ik wil samen met hen groeien, elk vanuit onze eigen sterkte zodat we in de toekomst met volle goesting succesvol blijven ondernemen.

Zin in een babbel om elkaar beter te leren kennen? Graag. De koffie staat klaar, met een stukje chocolade en klassieke muziek op de achtergrond.

Terug naar overzicht
Markant, Best Pittig en Artemis FOD Economie