Cathrien Orie — Cathrien Orie

Mentor Creatief Juwelen Kunst Mode Vlaams-Brabant

Mijn logo bestaat uit 3 veren. De drie pijlers waarop ik mijn creatieve uitingen heb gebaseerd, namelijk techniek, symboliek en kleur. Deze drie elementen komen in mijn loopbaan voortdurend naar voren.

Techniek is de vakkennis die nodig is om een creatie te realiseren. Met mijn juweliersopleiding kwam ik in 1978 uit Nederland in Brussel bij “Chaumet/Wolfers” terecht. Sinds die tijd heb ik veel mooie technieken gezien, geleerd en toegepast. Prachtig smeedwerk ging door mijn handen.  En nu na 38 jaar geef ik les in 3D design juwelen aan beginnende goudsmeden bij “Syntra” in Tour & Taxis. Toen mijn drie kinderen klein waren heb ik lesgegeven aan Armeense zilversmeden, die hier in België hun beroepsvaardigheden wilden uitoefenen. In Molenbeek heb ik bij “Dar Al Amal” gedurende 20 jaar een creatief atelier voor migrantenvrouwen georganiseerd.  Door iemands scheppingskracht uit te dagen, kan zijn of haar  zelfvertrouwen geprikkeld en opgebouwd worden.

Symboliek is altijd verweven in mijn ontwerpen. Zo heb ik verschillende Brusselse Kerken ingericht en hand geborduurde liturgische doeken vervaardigd. In 2009 heb ik de 3D techniek omarmd en het “Sieraad van de Belofte” is dan ook een 3D ontwerp van mijn hand. Andere 3D stukken, w.o.  “ trash cans” in Pop Art stijl,  zijn in Amerika in het “Andy Warholl museum in Pittsburgh tentoongesteld geweest.

Kleur is ook een  vaste waarde, die tot uiting komt in mijn juwelen en in de stoffen van mijn wandkleden. Dat is zeker de reden dat mijn laatste passie schilderen is  geworden.

Kleur en vorm geven glans aan het leven.

Terug naar overzicht
Markant, Best Pittig en Artemis FOD Economie