Caroline Thilemans Caroline Thilemans

Mentee ONGEMATCHT Beauty Antwerpen

Ik ben Caroline Thilemans, 34 jaar en al mijn hele carrière zelfstandige. Meteen na mijn bachelor opleiding als diëtiste ben ik via volwassenenonderwijs schoonheidszorgen gaan bijstuderen. Met een moeder die jarenlang zelfstandig een schoonheidsinstituut uitbaatte geen onlogische keuze. Ik ben me door de jaren heen gaan specialiseren in make-up en huidverbetering. Over dit laatste heb ik begin 2019 een boek uitgebracht in samenwerking met Lannoo Uitgeverij. Een droom die werkelijkheid werd na een 5-tal jaren een beauty blog bij te houden.

Ik merkte dat wat ik aan mijn klanten in het instituut uitleg over hun huidverzorging, dat ik dit ook behoorlijk goed op papier kon neerpennen. Ik kan mijn passie voor schrijven perfect combineren met mijn zelfstandige activiteit wanneer ik enkele vrije uurtjes heb.

Ik heb regelmatig nood aan vernieuwing en afwisseling. Ik volg vaak nieuwe opleidingen en cursussen die in lijn liggen van mijn beauty activiteiten. Na zo’n opleidingsdag voel ik me steeds extra gemotiveerd en boordevol nieuwe ideeën. En dit is nu net waar ik graag de hulp van een mentor inschakel.

Nadat ik mijn eigen boek heb uitgebracht, wat uren werk met zich meebracht, voel ik me soms zo rusteloos nu, ik wil vanalles doen en bereiken maar heb momenteel gewoon geen doel. Ik heb ook geen deadlines. Ik zit wel boordevol ideeën, maar denk na het einde van een drukke werkdag, "ach dat stel ik wel even uit".

Hoe ik mijn zaak kan optimaliseren wil ik graag als nieuw doel instellen. Mijn moeder heeft ervaring in de schoonheidswereld, zij kan mij raad geven over klantomgang en de effectieve behandelingen. Maar er is toch een serieuze generatiekloof tussen ons, als het gaat om marketing, reclame, social media, acties op punt zetten, een webshop beheren,… Ook het feit dat de concurrentie en de prestatiedruk zo veel hoger liggen dan in haar tijd, daarin begrijpt zij mij niet volledig. Ik zou graag willen brainstormen met iemand die ervaring heeft in mijn sector, iemand die me gericht tips kan geven hoe ik bepaalde dingen beter aanpak en hoe ik efficiënter kan werken.

En als ik nog even mag dromen wil ik heel erg graag mijn schrijftalenten verder ontwikkelen. Ik hoop ooit freelance artikels te schrijven over beauty en lifestyle voor een voornaam maandblad.

Terug naar overzicht
Markant, Best Pittig en Artemis FOD Economie