Annick Ceulemans Gezondheidspraktijk 't Klankbord

Mentee Diensten Gezondheidszorg Therapie Antwerpen

Annick Ceulemans is mentee van Aïsha van den Heede

Na meer dan 10 jaar in de hoortoestelaanpassing als audicien vroeg ik me af of ik de mensen écht hielp met hoortoestellen. Daar we zien dat er nog een verschil in spraakverstaan blijft met normaalhorenden na aanpassing ging ik op zoek naar allerlei bijzondere bijscholingen met de bedoeling me meer als audioloog te gaan profileren en ook andere natuurlijkere technieken te kunnen inzetten.

Recent startte ik met mijn eigen praktijk te Kontich-Kazerne zodat ik mijn brede waaier aan kennis erin kwijt kan. Ook de persoonlijke werking binnen een praktijk spreekt me enorm aan. Het is dan ook meer dan een klassiek hoorcentrum geworden. Tijdens de proefperiode met hoortoestellen wordt naast de aanpassing eveneens aandacht besteed aan gehooreducatie en gehoorzorg. Ook hoortraining en liplezen worden ter ondersteuning aangeboden.

Verder heb ik me bekwaamd in allerlei relaxatie- en ademhalingstechnieken, alsook in massagetherapie, al dan niet gebruik makend van natuurlijke geluidstrillingen. Bij klankrelaxatie werken we in kleine groepen. Bovendien kan relaxatie zowel ingezet worden ter ontspanning maar ook bij allerlei lichamelijke of emotionele klachten zoals pijn ergens in het lichaam, reuma, fibromyalgie,… tot vermoeidheid, burn-out, CVS, depressie,… Een passende lichaamsgerichte behandeling kan de blokkades wegwerken waardoor men zich vitaler en energierijker kan gaan voelen.

Mijn specialisatie in tinnitusmanagement vormt in feite de brug tussen gehoorproblemen en relaxatie. Deze techniek maakt het oorsuizen geleidelijk weer dragelijker. Omdat bij stress de tinnitus vaak erger is, bied ik een totaalconcept aan waarbij naast een training van de hersenen en de nodige achtergrondinformatie ook relaxatie aan bod komt.

Nu ik als zelfstandig onderneemster werk, kom ik naast de inhoudelijke vormgeving van mijn praktijk, ook in aanraking met alles rond marketing en mogelijke media. Het zou fijn zijn dat mijn mentor me hierin kan steunen en wegwijs maken aangezien in mijn omgeving de meesten in loondienst werkzaam zijn. Meer specifiek stel ik me de vraag hoe ik met kwaliteitsvolle zorg best naar buiten kom t.a.v. de patiënt, zowel op de juiste manier als met de juiste partner(s), rekening houdend met de huidige inkomsten versus uitgaven. Verder merk ik ook dat mijn sociaal netwerk nogal beperkt is. Dus vraag ik me eveneens af hoe ik dit het meest efficiënt kan aanpakken rekening houdend met de zorg voor mijn jong gezin.

Terug naar overzicht
Markant, Best Pittig en Artemis FOD Economie