Anja Aerts Xooly Tools

Mentee Bouw Diensten Duurzaamheid Workshop Vlaams-Brabant

Anja Aerts is mentee van Samia Wielfaert

Wat

Anja Aerts startte met Xooly Tools, een firma om dames te stimuleren om te klussen, dit door het geven van workshops met zo ergonomisch mogelijk gereedschap, zodat iedereen zijn ecologisch voetafdruk kan verlagen.

U vraagt zich waarschijnlijk af waarom moeten dames aangemoedigd worden om te klussen?

Om zich ook thuis goed te voelen, geen frustraties meer over dingen die niet afgewerkt zijn, of die dienen hersteld te worden. Bijkomend dames een goed gevoel geven als ze iets gerealiseerd of hersteld hebben.
Technische educatie zodat ze beter in hun schoenen staan als er toch een professional moet langs komen. Zodat ze niet bij het bezoek van een pro moeten zeggen dat ze daar niets van af kennen. En zodoende in de loeren gelegd worden.
Technische beroepen zijn knelpuntberoepen. Daarom is het nodig om deze beroepen genderneutraal te maken. Nog steeds wordt er gezegd dat is iets voor mannen. Hoe vaak heeft u al gezegd dat moet mijne man maar doen? Terwijl het niet uitmaakt wie het doet zolang het maar zo snel mogelijk opgelost wordt
Uit ecologisch aspect: hoe sneller iets hersteld wordt hoe minder vlug er iets moet hersteld worden, hoe beter voor het milieu. Het is beter een onderdeel te transporteren dan een volledig toestel.
Niet alles kan naar een repaircafé meegenomen worden, denk maar aan alle  dingen die thuis geïnstalleerd zijn.

U kan waarschijnlijk ook nog wel redenen aan dit lijstje toevoegen.

Doelgroep:

Iedereen met respect voor de natuur en medemens.

Mensen van alle leeftijden laten inzien dat werken met de handen nodig is om evenwichtig te zijn in lichaam en geest.

Toekomstplannen:

Verhuur van de Xooly Toolbox

Gevuld met zo ergonomisch mogelijk gereedschap zodat iedereen kan klussen en dingen herstellen ook de mensen met kleinere handen.

Kennis voor iedereen:  

Hulpmiddelen aanbieden om herstellingen vlotter laten verlopen door o.a. bvb aan de hand van een app.

Uitbreiding workshop aanbod:

Diy-consultant voor particulieren en creatieve bedrijfs-events

Waarden:

Anja kiest voor kwaliteitsproducten en kwaliteitsgereedschap, zodat de herstelling of constructie tot een goed einde gebracht wordt,

Marketing & sales

De workshops worden geboekt via verenigingen en opleidingscentra zoals VormingPlus. Daarnaast is ze recent partner geworden van Maakbaar Leuven dat mensen motiveert om dingen te herstellen ipv weg te gooien.

Mijn uitdagingen en verwachtingen over het coachingtraject

Het is een uitdaging om dames te kunnen bereiken en om dan ook nog te overtuigen dat ze ook kunnen klussen met het “mannen”gereedschap. Bijkomend heeft ze door haar wat introverte benadering het moeilijk in het sales-proces.

Via dit coaching traject zou Anja graag in contact komen met een mentor die sociaal en milieubewust is. Die haar helpt met het maken van met strategische keuzes voor het bereiken van de juiste doelgroepen. Iemand die ervaring heeft met investeerders.

Wil je meer te weten komen over Anja Aerts, bekijk dan haar LinkedIn profiel.

Terug naar overzicht
Markant, Best Pittig en Artemis FOD Economie