Aline Boone Biota

Mentor Catering Horeca Voeding Workshop Oost-Vlaanderen

Biota ontstond na ongeveer 10 jaar nadenken over ooit eens een eigen zaak starten. Na workshops te volgen over "Waar droom ik van", Go4Business en nog wat, is het er eigenlijk van gekomen. 

Door een samenloop van omstandigheden, het vinden van de juiste partner om mee van start te gaan en een goede basis van een idee... hét idee! Eind 2014 begon de zoektocht naar een pand, de voorbereiding van een financieel plan, contacten met een begeleidster van Unizo voor een startlening. Begin 2015 werd Biota een feit! Begin mei opende Biota de deuren van haar glutenvrij koffie- eethuis. 

Het was een succes! Mensen waren enthousiast over de maaltijden en dessertjes, de koffie was heerlijk, het thee-aanbod gevarieerd en de ambiance gezellig! We kregen aanvragen voor caterings, extra bestellingen van bedrijven en particulieren en onze brunches waren een heel succes! Na een tweetal jaar gingen we kijken om iemand in dienst te nemen zodat ik me meer kan gaan focussen op de mobiele kant van de zaak. 

Echter kwamen we toen tot enkele conclusies: ons pand was net iets te duur en te groot alsook had mijn zakenpartner er geen zin meer in. Het laatste half jaar van het koffie-eethuis stond ik er helemaal alleen voor. Hoewel, dit is niet helemaal waar. Die periode heb ik enorm veel steun gekregen van mijn echtgenoot die mij de hoognodige ICT-ondersteuning heeft geboden. 

In 2017 gooide ik het over een heel andere boeg: ik focuste mij volledig op catering, brunches (in samenwerking met een fijn nieuw zaakje), afhaalmaaltijden, geven van workshops... ik genoot en geniet hier nog steeds immens van. Hoewel ik de reality check heb moeten doen om mijn droom in bijberoep uit te oefenen, geeft deze mij nog bij iedere opdracht energie en voldoening die ik nergens anders uit krijg. En uiteraard droom ik ervan om dit ooit toch terug fulltime te gaan doen.

Wil je meer te weten komen over Aline Boone , bekijk dan haar LinkedIn profiel.

Terug naar overzicht
Markant, Best Pittig en Artemis FOD Economie